BSN

Dacă te-ai hotărât să lucrezi în Olanda probabil ca ai fost întrebat dacă ai BSN sau poate ai citit sau auzit undeva de acest BSN. Ce este BSN-ul și cum îl poți obține? What is BSN and how can you get it?

CE ESTE BSN-UL ÎN OLANDA?

BSN (burgerservicenummer) este un număr personal de identificare asemănător cu CNP-ul în România. Panâ în 2007 s-a numit Sofinummer. Este un număr unic, care se acordă o singură dată în viață și nu expiră niciodată, nici dacă te muți în altă țară sau dacă te întorci în România. Dacă ai mai lucrat în Olanda și ai obținut un Sofinummer înseamnă că ai deja BSN și nu este nevoie să ceri altul, și nici posibil.

BSN olanda

CUM POT OBȚINE UN BSN ÎN OLANDA?

Pentru a obține un BSN în Olanda trebuie să te înscrii în registrul olandez de evidență a persoanelor (BRP în Olandeză) ca rezident sau în baza de date pentru nerezidenți (RNI registrație în Olandeză). Obținerea lui este gratuită. Înscrierea în baza de date pentru nerezidenți se face la una din cele 19 primării special destinate străinilor care vin să lucreze în Olanda temporar. Pe acest site poți găsi o listă cu aceste primării precum și adresa și numărul de telefon al acestora. Majoritatea primăriilor necesită o programare care se poate face fie telefonic fie online (de obicei doar daca ai DigiD, în funcție de primăria aleasă – te poți înregistra la oricare din cele 19 primării).

După ce ai mers la programare și te-ai înregistrat baza de date pentru nerezidenți, vei primi BSN-ul pe un document oficial. Este indicat să păstrezi bine acest document.

BSN OLANDA - DOCUMENTE NECESARE

Pentru obținea unui BSN ai nevoie de un pașaport valabil sau o carte de identitate națională valabilă (dacă ești cetățean UE). După sosirea în Olanda, departamentul nostru de coordonare îți va aranja o programare la una din cele 19 primării special destinate străinilor care vin să lucreze în Olanda temporar și îți va trimite prin e-mail toate detaliile acesteia.

CE FAC DACA AM PIERDUT DOCUMENTUL CU BSN-UL?

Dacă ai pierdut BSN-ul, poți solicita un document cu BSN-ul pe el de la primăria unde te-ai înregistrat (contra cost, în funcție de primărie). BSN-ul se poate găsi și în alte documente cu ar fi cele de la registru de taxă (Belastingdienst în Olandeză), pe fluturașele de salariu sau pe declarațiile anuale de salariu.

BSN Olanda

BSN OLANDA - DE CE TREBUIE SĂ ÎL OBȚII

În primul rănd BSN-ul este necesar pentru a putea lucra și a fi plătit. De asemenea este necesar și la deschiderea unui cont bancar, dacă soliciți o asigurare de sănătate, beneficii guvernamentale, pentru obținerea pensiei, pentru a merge la doctor sau chiar atunci când vrei să-ți iei un abonament telefonic. Acesta este necesar și pentru obținerea unui DigiD. DigiD-ul eset o metodă de conectare securizată care îți permite să te identifici online atunci când ai de-a face cu instituții guvernamentale, asistență medicală, instituții de învățământ sau fonduri de pensii. Citește aici mai multe informații despre DigiD.

CONCLUZIE - BSN OLANDA

BSN-ul este un cod numeric personal unic, absolut necesar pentru a putea lucra în Olanda dar și pentru alte lucruri importante cum ar fi deschiderea unui cont bancar sau pentru solicitarea unei asigurări de sănătate. Acesta se poate obține de la una din cele 19 primării special destinate străinilor care vin să lucreze în Olanda temporar. Ai nevoie de un pașaport valabil sau o carte de identitate națională valabilă (dacă ești cetățean UE). BSN-ul este gratis și se dă pe loc după ce te-ai prezentat la programarea cu primăria. Coordonatorii noștri te vor ajuta să-l obții. Ei vor face o programare pentru tine și-ți vor trimite un email cu toate informațiile necesare. Simplu, nu? Nu mai aștepta și aplică acum pentru unul din posturile noaste vacante!

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland