OBIECTIVE TURISTICE ÎN OLANDA - MUZEE

Olanda, cunoscută ca țara lalelelor, a morilor de vânt și a canalelor de apă. O țară frumoasă și bogată, unde numărul bicicletelor este de 2 ori mai mare decât numărul mașinilor (18 milioane). Olanda este vizitată anual de mai mult de 20 de milioane de turiști. Ce obiective turistice poți vizita în Olanda? Acest blog va evidenția câteva dintre muzeele care pot fi vizitate în Olanda.

ANNE FRANK HOUSE​​

​​Casa lui Anne Frank este unul dintre muzeele ce le poți vizita în Amsterdam. Este un muzeu cu o poveste. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Anne Frank, familia ei și alte 4 persoane s-au ascuns în camerele secrete din clădirea din spate a casei de pe canalul Amsterdamului. Anne Frank, în vârstă de 13 ani a scris un jurnal, celebru în întreaga lume, în care oferă o privire emoționantă despre viața ei ca evreică în timpul ocupației naziste. Ea nu a supraviețuit războiului, dar jurnalul ei a fost publicat în 1947.

În calitate de vizitator, experimentezi această poveste prin citate, fotografii, videoclipuri și obiecte originale. În muzeu poți vedea unde s-au ascuns, este o expoziție despre viața ei și un spațiu expozițional dedicat toate formelelor de persecuție și discriminare. Muzeul este pe locul 3 al celor mai vizitate muzee din Olanda.

Anne Frank's house
Van Gogh painting

VAN GOGH MUSEUM

Muzeul lui Van Gogh este cel mai vizitat muzeu din Olanda și ocupă locul 23 din topul celor mai vizitate muzee din lume. Muzeul conține cea mai mare colecție de picturi și desene ale lui Van Gogh din lume. În afară de a vedea capodoperele lui Vincent van Gogh poți descoperii și ideile și ambițiile din spatele artei sale și poți citi despre viața lui încă de pe vremea când era copil. și poți citi despre viața lui încă de pe vremea când era copil.

RIJKSMUSEUM

Rijksmuseum este unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume având aproximativ un milion de obiecte. Acoperă peste 800 de ani de artă și istorie olandeză. Îl poți vizita în Amsterdam. Este atât de mare încât nu-l poți vizita într-o zi. Ce este recomandat să vezi?

The Great Hall (De Voorhall în Olandeză)

Aceasta este probabil una dintre cele mai frumoase galerii din muzeu, un spațiu enorm cu podea în mozaic încrustat, pereți plini de scene pictate și vitralii care celebrează istoria și arta olandeză. Deasupra este un tavan boltit decorat elaborat.

Galeria de Onoare

Acolo se află o colecție a celor mai faimoase picturi olandeze din Epoca de Aur, inclusiv opera lui Rembrandt și Vermeer. Pereții semicirculari înfățișează stemele celor unsprezece provincii olandeze și capitalele acestora.

Rijksmuseum Amsterdam
The night watch painting

Picturi cu natură moartă (stillleven în Olandeză)

Aceste picturi din secolul al XVII-lea ilustrează viața de zi cu zi din Amsterdam în timpul Epocii de Aur. Stilul picturilor este realism, arătând aproape ca niște fotografii. Conțin mâncare tipică olandeză cum ar fi brânză, plăcintă sau alimente mai luxoase, cum ar fi stridiile. Aceste picturi ilustrează și modul de a manca în secolul al XVII-lea. Pe multe mese se vede doar un cuțit. În aceea perioada tacâmurile erau foarte scumpe și de multe ori făcute pe comandă. Oamenii își aduceau propriile tacâmuri dacă erau invitați la masă. În acel timp tacâmurile fiind doar cuțitele care erau folosite pentru a tăia, în rest mâncau cu mâinile.

The Night Watch

Această pictură este cei mai faimoasă pictură din tot muzeul. Este cea mai mare și cea mai faimoasă capodoperă a lui Rembrandt. Acesta a lucrat 3 ani la pictura plină de portretele oamenilor din garda civilă a Amsterdamului. Modul în care folosește lumina ca să accentueze anumite detalii este nemaivăzut.

Casele de păpuși

Muzeul are 3 case de păpuși care ilustrează în detaliu cum erau mobilate casele oamenilor bogați în secolul al XVII-lea. Pe vremea aceea, casele de păpuși nu erau jucării ci un hobby al femeilor, destul de scump.

Cea mai faimoasă este casa de păpuși a lui Petronella Oortman. Toate piesele sunt o replică exactă a casei ei, pană și porțelanul în miniatură. Această casă de păpuși a costat cât o casă adevărată pe canalele Amsterdamului.

A 2-a casa din miniatură, a Petronellei Dunois, conține o cantitate mare de argint în miniatură iar a 3-a casă de păpuși, realizată un secol mai târziu, este un model de casă adevărată, văzută de dinafară.

Dollhouse
Zaanse Schaans

ZAANSE SCHANS

Zaanse Schans este o zonă unde se pot vedea casele autentice, morile de vânt, o fabrică de tablă, o fermă de brânzeturi și produse lactate și alte meșteșuguri din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea în Olanda. Cladirile sunt în stil vechi atât pe exterior cât și pe interior.

În secolul al XVII-lea au fost construite peste 600 de mori de vânt în acea zonă. Erau folosite producerea diferitelor produse cum ar fi vopsea, mirodenii și scânduri de lemn. Unele mori mai există și în ziua de azi și pot fi văzute pe afară dar și pe dinăuntru unde se poate vedea cum funcționează.

Poți vizita și muzee cum ar fi un magazin alimentar, o colecție de ceasuri speciale, o fabrică de ciocolată din secolul al XX-lea, haine, ustensile și picturi, casa unor negustori din secolul al XIX-lea și multe altele.

BODY WORLDS

Body Worlds este o expozitie fascinantă de 200 de corpuri umane reale plastinate care te învață tot ce vrei să știi despre anatomia corpului uman. De asemenea Body Worlds explorează prin Proiectul Fericirii (The Happiness Project în engleză) modul în care sănătatea ne influențează fericirea și vice versa.

Procesul de plastinare a fost inventat la Universitatea din Heidelberg în 1977 de Dr. Gunther von Hagens. Plastinarea este procesul prin care corpurile umane reale sunt conservate pentru cercetarea științifică și educația medicală.

Body Worlds
Madurodam

MADURODAM

Printre atracțiile turistice populare în Olanda se află Madurodamul, un oraș olandez în miniatură din Haga pe o scară de la 1 la 25. Conține peste 700 de modele de clădiri din diferite regiuni ale Olandei care reprezintă societatea olandeză.

Poți admira interiorul orașelor istorice, porturi, canale, drumuri, un aeroport, zone agricole, zone rezidențiale, rezervații naționale și multe altele. Unele părți oferă informații auditive despre lucrurile prezentate iar multe din mijloacele de transport (mașini, avioane, bărci, tramvaie și trenuri) sunt în mișcare.

MADAME TUSSAUDS AMSTERDAM

Un alt obiectiv turistic ce în poți vizita în Amsterdam este muzeul Madame Tussauds. Acesta oferă o experiență interactivă și distractivă cu figuri realiste de ceară ale unor oameni celebri din trecut și din prezent. Poți face poze cu figurinele și să afli mai multe despre viața lor.

Figurinele sunt create în Londra iar creerea lor durează între 6 și 12 luni. Sunt create ipsos umplut cu fibră de sticlă pentru rezistență și din ceară și au păr real care este aplicat fir cu fir.

Madame Tussaud
Heineken

THE HEINEKEN EXPERIENCE

The Heineken Experience este situată în Amsterdam, în prima fabrică de bere Heineken care a fost închisă în 1988. A fost transformată într-o atracție turistică care atrage oameni din toată lumea care vor să afle mai multe despre fenomenul Heineken. Cum a devenit o bere făcută într-o fabrică mică din Amsterdam una dintre cele mai populare și cunoscute beri din lume?

Într-un tur de o ora jumătate poți afla mai multe despre procesul de fabricare a berii, inovații și sponsorizare. Turul se încheie cu o bere Heineken. Locația se poate închiria și pentru diferite evenimente de serviciu sau petreceri.

CONCLUZIE

Dacă îți place să înveți lucruri noi despre trecut și prezent, muzeele Olandei sigur te vor delecta. Picturi faimoase, orașe în miniatură, fabrici de bere, case de păpuși, mori de vânt, case autentice din secolul XVII-lea și al XVIII-lea, corpuri umane reale plastinate, te așteaptă pentru a-ți acapara atenție și a-ți dezvolta cunoștințele despre istoria Olandei.

Dacă ești interesat de mai mult decât doar să vizitezi Olanda, poți aplica pentru unul dintre locurile noastre de muncă și poți face Olanda noua ta casă.

Boats on an Amsterdam canal

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland