TOP 10 SFATURI PENTRU ECONOMISIREA BANILOR ÎN TIMP CE LUCREZI ÎN STRĂINĂTATE

Nu este niciun secret că mulți oameni sunt motivați de dorința de a câștiga mai mulți bani atunci când găsesc un loc de muncă în Olanda. Conform site-ului oficial al Uniunii Europene, există în prezent 17 milioane de cetățeni ai UE care trăiesc și lucrează într-o altă țară a UE. Dacă te numeri printre acești oameni, probabil că principalul tău scop este să obții un salariu mai mare decât în țara ta de origine.

Cu toate acestea, este ușor să eșuezi în atingerea acestui obiectiv dacă nu ești conștient de capcanele care pot epuiza rapid veniturile pe care le-ai câștigat cu greu. De aceea, am pregătit o listă cu cele mai bune 10 sfaturi pentru a economisi bani în timp ce lucrezi în străinătate.

ECONOMISIREA ESTE LA FEL DE IMPORTANTĂ CA ȘI VENITUL

Citata lui Benjamin Franklin, „Un bănuț economisit este un bănuț câștigat”, poate fi simplă, dar poartă un mesaj valoros. Cel mai simplu mod de a-ți crește veniturile este să reduci cheltuielile. În plus, există și alte opțiuni pe care le poți explora pentru a evita cheltuirea sumelor excesive de bani și a găsi soluții mai ieftine. Iată lista noastră cu cele mai bune 10 sfaturi pentru a economisi bani în timp ce lucrezi în străinătate.

Tips on saving money

1. LUCREAZĂ CU O AGENȚIE DE RECRUTARE

Atunci când cauți un loc de muncă în Olanda, ai două opțiuni: aplicarea directă la o companie sau intermedierea printr-o agenție. Agenția Eastmen vine cu o serie de beneficii care te pot ajuta să economisești costuri, energie și timp. În plus, oferim și cazare gratuită, ceea ce reprezintă o reducere semnificativă a cheltuielilor tale.

De asemenea, există posibilitatea de a negocia un contract în care Eastmen să susțină parțial sau integral obținerea unui certificat profesional pentru tine, cum ar fi VCA sau sudură. Detalii suplimentare despre acest aspect vor fi discutate mai târziu.

2. ADU-ȚI PROPRIA ÎMBRĂCĂMINTE DE MUNCĂ ȘI ÎNCĂLȚĂMINTE

În industria metalurgică, este obligatoriu să utilizezi haine de muncă și încălțăminte de protecție cu vârfuri de metal. Dacă nu le ai la tine sau alegi să nu le aduci, va trebui să investești timp și bani pentru a le achiziționa odată ce ajungi în Olanda. Există companii care furnizează acest echipament, iar Eastmen oferă, de asemenea, opțiunea de a-ți furniza echipamentul necesar. Cu toate acestea, alegând să folosești propriul echipament, vei beneficia de confort maxim și vei economisi bani pentru alte unelte suplimentare.

3. IA ÎN CONSIDERARE UTILIZAREA UNEI BICICLETE ÎN LOCUL MAȘINII PENTRU A MERGE LA LUCRU

Dacă îți place să mergi cu bicicleta și ai o rezistență fizică bună, alegerea unei biciclete în locul unei mașini poate să-ți economisească bani. Echipa noastră se străduiește să-ți ofere cazare cât mai aproape posibil de locul de muncă. Cu toate acestea, în unele cazuri, cazarea disponibilă cea mai apropiată poate fi la 30-40 km distanță. În astfel de situații, mersul pe bicicletă poate să nu fie fezabil (cu excepția cazului în care ești un ciclist în retragere de la Turul Franței), dar transportul public ar putea fi o alternativă.

4. CUMPARA DE LA MAGAZINE CARE OFERA REDUCERI SI PROMOTII

Un sfat evident de economisire este să cauți online magazine care oferă reduceri. Astfel, poți economisi o parte semnificativă din suma pe care ai fi cheltuit-o dacă ai fi mâncat în oraș. Explorează mărci internaționale cunoscute și francize recunoscute pentru prețurile lor reduse, precum Aldi, Lidl și Jumbo.

5. ALEGE EVENIMENTE GRATUITE ÎN LOCUL IEȘIRILOR SCUMPE

Cea mai eficientă modalitate de a economisi bani este să atai acasă în loc să ieși în oraș. Există multe modalități de a te distra în cadrul locuinței tale. Gătitul este o opțiune excelentă care îți permite să economisești bani în timp ce îți dezvolți o abilitate utilă.

Dacă preferi să ieși, o căutare rapidă pe Google te poate ajuta să descoperi evenimente gratuite în orașul tău, cum ar fi concerte, festivaluri, proiecții de filme în aer liber sau zile cu intrare gratuită la muzee. Poți găsi mai multe informații despre aceste evenimente pe Uitagenda.

6. CREEAZĂ UN CV DETALIAT PENTRU A OBȚINE UN SALARIU MAI MARE

Atunci când cauți un loc de muncă într-o țară străină, trebuie să ții cont că un CV detaliat poate juca un rol crucial în obținerea unui salariu mai mare. Atunci când cauți un loc de muncă într-o țară străină, trebuie să ții cont că un CV detaliat poate juca un rol crucial în obținerea unui salariu mai mare. Munca în străinătate este însă un proces complex. Clienții noștri doresc să revizuiască experiența de lucru detaliată înainte de a decide să vă angajeze.

În mod natural, cu cât CV-ul tău este mai detaliat și descrii mai bine setul tău de abilități, cu atât va fi mai ușor să convingi compania să ofere un salariu de pornire mai mare. Din nefericire, mulți candidați subestimează importanța creării unui CV adecvat, iar această regulă se aplică oricui caută un loc de muncă într-o țară străină.

7. ÎMPARTE O MAȘINĂ ÎNCHIRIATĂ CU UN COLEG DE CASĂ

Oferim posibilitatea de a închiria o mașină la un preț accesibil, împreună cu un card de combustibil, candidaților noștri. Cu toate acestea, poți reduce și mai mult aceste costuri prin negocierea cu un coleg de casă pentru a împărți o singură mașină, în cazul în care lucrați în apropiere unul de celălalt. Prin împărțirea cheltuielilor legate de mașină, poți economisi o sumă semnificativă de bani pe termen lung.

8. COMUNICĂ EFICIENT PENTRU A OBȚINE ORE SUPLIMENTARE

Multe persoane se plâng că nu li se oferă oportunitatea de a lucra ore suplimentare, chiar dacă aceasta face parte din oferta de muncă. Disponibilitatea orelor suplimentare poate varia în funcție de firma la care lucrezi. De aceea, este important să comunici eficient cu supervizorul tău și să îl/o informezi că ești deschis să lucrezi ore suplimentare. Dacă nu faci acest lucru, există riscul ca să aleagă pe altcineva pentru lucrul suplimentar.

9. PLANIFICĂ-ȚI VACANȚELE INTELIGENT

În mod obișnuit, biletele de vacanță sunt mai scumpe în perioadele de vacanță, când majoritatea oamenilor au timp liber. Aceasta este perioada în care oamenii își doresc să-și viziteze familiile și să petreacă timp cu prietenii. Deși poate să nu fie întotdeauna cea mai plăcută alegere (nimeni nu vrea să petreacă Paștele singur, de exemplu), dacă te afli într-o situație financiară dificilă, alegerea datelor în afara sezonului de vacanță îți poate economisi o sumă semnificativă de bani. Datele apropiate sau în timpul sărbătorilor majore pot fi de două sau trei ori mai scumpe!

10. CERTIFICĂRI PROFESIONALE

Dacă lucrezi ca sudor, mecanic sau electrician, deținerea certificărilor profesionale te poate ajuta să obții locuri de muncă bine plătite, demonstrându-ți expertiza într-un domeniu specific. Deși obținerea acestor certificări poate crește potențialul tău de câștig, acestea pot fi costisitoare. Costul certificării poate varia în funcție de instituție și industrie, situându-se între câteva sute și câteva mii de euro.

În cazuri serioase, oferim sponsorizarea parțială sau integrală a acestor certificări, dar în schimb, va trebui să semnezi un contract prin care te angajezi să lucrezi pentru agenție pe o anumită perioadă. Această opțiune este una dintre cele mai bune modalități de a-ți avansa cariera și de a obține un salariu mai mare.

CONCLUZIE

În concluzie, lucrul în străinătate poate fi provocator, dar devine mult mai plăcut atunci când ai alături un partener de încredere. Alegerea de a lucra cu o agenție de recrutare precum Eastmen te poate ajuta să economisești bani, timp și efort. În plus, există câteva sfaturi și trucuri mai puțin cunoscute care te pot ajuta să-ți crești veniturile în timpul lucrului într-o țară străină. Echipa Eastmen este mereu pregătită să ajute profesioniștii dedicați din industria metalurgică, precum și pe cei din sectorul de transport/logistică, care sunt dornici să învețe și să se dezvolte în domeniile lor respective. Dacă ești unul dintre ei, aplică acum și asigură-ți un loc de muncă astăzi!

Cauți un loc de muncă în Olanda? Aruncă o privire la joburile noastre disponibile și aplică mai jos.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland