ZIUA REGELUI ÎN OLANDA

Ziua regelui în Olanda este o sărbătoare națională care este celebrată pe 27 aprilie. Este o zi așteptată cu mare nerăbdare atât de localnici cât și de turiști, deoarece este momentul în care olandezii sărbătoresc cultura lor, tradițiile și, desigur, ziua de naștere a regelui lor. Ziua regelui, cunoscută și sub numele de Koningsdag în limba olandeză, este o zi în care întreaga țară se adună pentru a sărbători cu petreceri stradale, festivaluri de muzică, parade și alte evenimente diverse. Sărbătoarea este o oportunitate unică pentru vizitatori de a experimenta cultura olandeză, a cunoaște oameni noi și a se alătura serbărilor.

ISTORIA ZILEI REGELUI

Ziua regelui are o istorie lungă și interesantă. Sărbătoarea a început în 1885, ca Ziua prințesei, pentru a sărbători nașterea prințesei Wilhelmina. Mai târziu, când ea a devenit regină în 1890, ziua a devenit Ziua reginei și a fost sărbătorită pe 31 august. Ziua reginei era o sărbătoare națională așteptată cu mare interes de olandezi, care au profitat de ocazie pentru a arăta mândria națională îmbrăcându-se în portocaliu, culoarea națională a Olandei.

După ce regina Juliana a urcat pe tron ​​în 1949, a continuat tradiția de a sărbători Ziua reginei în ziua de naștere a mamei sale, pe 31 august. Cu toate acestea, când regina Beatrix a preluat tronul în 1980, a schimbat data Zilei reginei în 30 aprilie, ziua propriei sale nașteri. Acesta a fost și ziua de naștere a mamei sale, Regina Juliana, și a devenit o zi simbolică pentru a comemora domnia fostei regine.

Când regele Willem-Alexander a urcat pe tron ​​în 2013, sărbătoarea a fost redenumită Ziua regelui în onoarea sa, iar data a fost mutată înapoi la 27 aprilie, care este ziua de naștere a regelui.

27th of April Kingsday
Celebrating king's day in NL

SĂRBĂTORIREA ZILEI REGELUI ÎN OLANDA

Ziua regelui este sărbătorită în toată Olanda cu diferite evenimente, cum ar fi târguri de vechituri, festivaluri de muzică și petreceri de stradă. Cel mai celebru și tradițional eveniment al Zilei regelui este „Vrijmarkt”, un târg uriaș de vechituri unde oamenii pot vinde articolele lor folosite fără să aibă nevoie de autorizație. Vrijmarkt înseamnă „piață liberă” în limba olandeză și este o oportunitate perfectă pentru a vinde articolele care nu mai sunt necesare, precum și o modalitate excelentă de a găsi comori unice.

O altă tradiție populară în timpul Zilei regelui în Olanda este să se îmbrace în haine și accesorii portocalii, culoarea națională a Olandei. Oamenii de toate vârstele poartă pălării, cămăși și pantaloni portocalii, iar unii chiar își vopsesc părul în aceeași culoare. Este o modalitate distractivă de a arăta mândria națională și de a sărbători ziua de naștere a regelui.

În afară de Vrijmarkt și nebunia cu portocaliu, în toată țara sunt organizate multe alte evenimente. Acestea includ parade de bărci, spectacole pe stradă, muzică live, târguri de distracții și activități pentru copii.

Unul dintre momentele-cheie ale Zilei regelui este prezența familiei regale Olandeze. Regele, regina și familia lor călătoresc adesea în diferite părți ale țării pentru a lua parte la festivități și participă la diverse evenimente, cum ar fi parade, tururi cu barca și spectacole. Este o oportunitate rară pentru public de a întâlni familia regală și de a sărbători împreună cu aceștia.

King's day celebration
King's day party

CONCLUZIE

Ziua regelui în Olanda este o sărbătoare plină de culoare și de bucurie care aduce împreună întreaga țară. Este un moment de a sărbători cultura, tradițiile și mândria națională olandeză.

Între Vrijmarkt, nebunia cu portocaliu și diverse evenimente, există ceva pentru fiecare în această zi specială. Ziua regelui este o sărbătoare unică și un must-see pentru oricine vizitează Olanda. Deci, dacă planifici să vizitezi Olanda, asigură-te că îți rezervi călătoria în timpul Zilei regelui și experimentează atmosfera vibrantă și plină de bucurie a acestei minunate sărbători.

Cauți un loc de muncă în Olanda? Aruncă o privire la joburile noastre disponibile și aplică mai jos.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland