CUM SĂ SOLICIȚI O ALOCAȚIE PENTRU COPIL ÎN OLANDA?

Dacă ești părinte în Olanda, este posibil să poți primii o alocație pentru copil care te poate ajuta să acoperi costurile de creștere a copiilor tăi. Alocațiile pentru copii sunt un sprijin financiar oferit de guvernul olandez pentru a ajuta familiile cu costul creșterii copiilor până la vârsta de 18 ani. În acest blog, îți vom explica procedura pentru a solicita o alocație pentru copil în Olanda.

1. VERIFICĂ-ȚI ELIGIBILITATEA

Înainte de a începe procesul de aplicare, ar trebui să verifici dacă ești eligibil pentru a primi o alocație pentru copil. În general, poți solicita o alocați pentru copil dacă locuiești sau lucrezi în Olanda și să ai copii sub 18 ani. Există câteva excepții, așa că este o idee bună să verifici site-ul web al Oficiului pentru alocații pentru copii (SVB) pentru informații mai detaliate.

Pentru a aplica pentru o alocație pentru copil în Olanda, trebuie să îndeplinești anumite cerințe. Iată câteva dintre cerințele cheie:

 • Trebuie să locuiești sau să lucrezi în Olanda: dacă nu ești cetățean olandez sau dacă nu ai cetățenia unei alte țări UE, SEE sau Elveția, trebuie să ai un permis de ședere valabil sau un permis de muncă.
 • Trebuie să ai copii cu vârsta sub 18 ani: cu toate acestea, există câteva excepții de la această regulă. De exemplu, în cazul în care copilul este încă în educație sau formare profesională cu normă întreagă după vârsta de 18 ani, este posibil să fie încă eligibil pentru alocația pentru copii.
 • Copilul trebuie să aibă un număr personal de identificare (BSN): dacă s-a născut în Olanda, va primi automat un BSN. Dacă s-a născut în afara Olandei, va trebui să soliciți un BSN pentru el/ea.
 • Copilul trebuie să fie în grija ta: dacă locuiește cu altcineva, cum ar fi un bunic, este posibil să fie în continuare eligibil pentru o alocație pentru copii, dar va trebui să furnizezi informații suplimentare.
 • Trebuie să ai un cont bancar olandez: SVB va depune plățile pentru alocația copilului în acest cont.
 • Trebuie să furnizezi documentele necesare.

Pe lângă aceste cerințe, există și alți factori care pot afecta eligibilitatea pentru alocațiile pentru copii, cum ar fi venitul și numărul de copii pe care îi ai. Este o idee bună să verifici site-ul web al SVB-ului pentru informații mai detaliate despre cerințele pentru alocațiile pentru copii în Olanda.

2. STRÂNGE DOCUMENTELE NECESARE

Pentru a solicita o alocație pentru copil în Olanda, va trebui să furnizezi anumite documente, inclusiv:

 • Identificarea proprie, cum ar fi pașaportul sau cartea de identitate olandeză
 • Certificatul de naștere sau pașaportul copilului
 • BSN-ul copilului
 • Un număr de cont bancar pe numele tău

Asigură-te că verifici cerințele specifice situației tale, deoarece pot fi necesare documente suplimentare în funcție de circumstanțele tale individuale.

Woman on a laptop

3. TRIMITE CEREREA

După ce ai adunat toate documentele necesare, poți depune cererea. Poți face acest lucru online sau completând un formular pe hârtie și trimițându-l la SVB.

Pentru a aplica online pentru o alocație pentru copil, va trebui să creezi un cont pe SVB. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 • Accesează secțiunea „SVB-ul meu” a site-ului web și creează un cont.
 • După ce ai creat un cont, va trebui să furnizezi informații despre tine și despre copilul tău, cum ar fi numele, adresa și BSN-ul copilului.
 • De asemenea, va trebui să încarci orice documente necesare, cum ar fi certificatul de naștere sau pașaportul copilului.
 • După ce ai trimis cererea, vei primi un e-mail de confirmare.

Dacă preferi să soliciți alocația pentru copil completând un formular pe hârtie, poți descărca formularul de la SVB sau poți solicita să ți se trimită un formular. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 • Completează formularul cu informațiile tale personale și ale copilului tău.
 • Adună toate documentele necesare, cum ar fi certificatul de naștere sau pașaportul copilului.
 • Trimite formularul și documentele la SVB.
 • După ce au primit cererea, vei primi o scrisoare de confirmare.

Poți trimite cererea la SVB la următoarea adresă:

Sociale Verzekeringsbank (SVB), Postbus 357, 1180 AJ Amstelveen, The Netherlands

4. ASTEPTĂ O DECIZIE

După ce ai depus cererea pentru alocația pentru copil în Olanda, va trebui să aștepți o decizie din partea SVB-ului. Durata de procesare a cererii tale poate varia, dar, în general, te poți aștepta la o decizie în termen de opt săptămâni.

În timpul perioadei de procesare, SVB-ul te poate contacta pentru a solicita informații sau documente suplimentare. Dacă primești o astfel de solicitare, este important să trimiți informațiile cât se poate de repede pentru a evita întârzierile în procesarea cererii.

Dacă nu ai primit o decizie în termen de opt săptămâni de la depunerea cererii, poți contacta SVB-ul pentru o actualizare cu privire la starea cererii tale.

Dacă cererea ta este aprobată, vei primi o notificare scrisă din partea SVB-ului. Notificarea va oferi, de asemenea, detalii cu privire la valoarea alocației la care ai dreptul și cât de des va fi plătită.

Dacă cererea este respinsă, SVB-ul te va informa în scris cu privire la motivele respingerii. Vei avea dreptul de a contesta decizia dacă nu ești de acord cu motivele respingerii.

În general, este important să ai răbdare în privința unei decizii, să trimiți documentele necesare și să răspunzi prompt la orice solicitare de informații suplimentare.

A picture of a mother and daughter

CONCLUZIE

Aplicarea pentru alocațiile pentru copii în Olanda este un proces relativ simplu, dar necesită atenție la detalii. Înțelegând cerințele de eligibilitate, strângând documentația necesară și depunând o cerere completă și exactă, poți crește șansele de a primi beneficiile la care tu și copilul tău ai dreptul.

Cerințele și procedurile specifice pentru solicitarea alocațiilor pentru copii în Olanda pot varia în funcție de circumstanțele fiecăruia, așa că este întotdeauna o idee bună să obții informații de la SVB sau de la un expert juridic.

Cauți un loc de muncă în Olanda? Aruncă o privire la joburile noastre disponibile și aplică mai jos.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland