Q&A

Întrebări frecvente.

Category

Desigur, dar te rugăm să ții cont de faptul că asigurarea de sănătate se poate schimba doar o dată pe an (la începutul următorului an calendaristic).

Da, te rugăm să-l soliciți trimițând un e-mail la [email protected] și îți va fi trimis tot prin e-mail înapoi.

Nu, nu oferim o carte de asigurare fizică. În Olanda, deținerea unui BSN este suficient. Nu este necesar să prezinți cartea de asigurare la medic. Totuși, dacă dorești să primești o carte digitală, poți trimite cererea ta la adresa [email protected] și noi vom solicita companiei de asigurări să ne furnizeze cartea ta digitală.

Te rugăm să trimiți cererea la [email protected] menționând numele companiei tale de asigurări pe care o ai acasă. Eastmen se va ocupa de restul, iar formularul va fi trimis direct la casa ta de asigurări de sănătate din țara de origine.

Un formular A1 trebuie solicitat de la compania de asigurări sociale, SVB în olandeză. Pentru a-ți fi ușor, Eastmen o va solicita în numele tău. Tot ce trebuie să faci este să trimiți cererea la [email protected].

Asigurarea de sănătate acoperă lucrurile de bază obligatorii în Olanda plus 8 ședințe de fizioterapie și costurile stomatologice de urgență până la maximum 200 de euro, o dată pe an. Mai multe detalii pot fi găsite în contractul asigurării de sănătate care ți se va trimite dacă decizi să te asiguri prin intermediul Eastmenului.

Acestă fișă nu este trimisă în mod automat deoarece este rar folosită în Olanda. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de o copie a acesteia, poți trimite o cerere la [email protected] iar noi vom cere companiei de asigurări să ne furnizeze o copie.

Da, poți aplica pentru o asigurare privată în Olanda. Există o mulțime de companii de asigurări din care poți alege. Poți citi mai multe despre asta aici.

Copiii sub 18 ani pot fi co asigurați pe asigurarea ta. Pentru a înregistra un copil trebuie să ne trimiți o cerere de înregistrare a copilului la [email protected]. Abia dupa înregistrare este asigurat. Ai aranjat o asigurare privată? În acest caz trebuie să contactezi compania respectivă și să le ceri să îți înregistreze copilul/copiii. Alți membri ai familiei trebuie să își obțină propria asigurare privată.

Dacă nu te simți bine și nu vei merge la lucru, trebuie să suni compania pentru care lucrezi (șeful de echipă sau managerul) și departamentul nostru de coordonare, înainte de începerea zilei de lucru/turei. Când te simți mai bine și te întorci la muncă, trebuie iar să informezi compania pentru care lucrezi și departamentul nostru de coordonare.

Da, dacă vrei poți să-ți închiriezi o locuință privată fără intermediul Eastmenului. Va trebui să informezi departamentul nostru de coordonare, în scris, cu 4 săptămâni înainte de mutare. Te rugăm să trimiți un e-mail la [email protected] solicitând mutarea din casa Eastmen.

Da, la Eastmen dăm foarte mare importanță condițiilor de viață ale experților noștri. Acestea trebuie să fie la standardele cerute de certificatul nostru SNF și fiecare om trebuie să aibă o cameră proprie în care să se poată relaxa și să aibă intimitate.

Casele noastre sunt complet echipate și includ o conexiune Wi-Fi gratuită și o mașină de spălat. În bucătărie vei găsi tigăi, farfurii, pahare și tacâmuri, precum și un frigider, aragaz și un cuptor cu microunde. Din motive sanitare, va trebui să îți aduci propria pătură și lenjerie de pat. Te rugăm să contactezi coordonatorii noștri la [email protected] dacă lipsește ceva din casă.

Cazările noastre sunt la o distanță rezonabilă de locul de muncă. Politica noastră este de a plasa experții noștri cât mai aproape de locul lor de muncă, în funcție de posibilități. Cu toate acestea, Olanda este o țară mică, supraaglomerată și nu este întotdeauna posibil să găsim o cazare foarte aproape de locul tău de muncă. Majoritatea oamenilor, chiar și olandezii, călătoresc zilnic la locul de muncă 30-50 km doar dus. Străzile, autostrăzile și transportul public sunt foarte bune, ceea ce-ți face călătoria ușoară și confortabilă, indiferent de modul de transport ales.

Numărul de persoane care locuiesc într-o cazare depinde de cât de mare este casa/apartamentul și de câte dormitoare are. Majoritatea locuințelor au 3 sau 4 dormitoare.

Da, în cazul în care te muți într-o cazare privată, Eastmen îți va plăti o bonificație de 20 euro net pe zi lucrată, cu un maximum 5 zile pe săptămână.

Aceasta ar putea fi posibilă pentru o perioadă scurtă de timp și costă 100 de euro pe săptămână în plus. Te rugăm să trimiți un mail la [email protected] și coordonatorii noștri te vor informa dacă acest lucru este posibil.

Din păcate acest lucru nu este permis deoarece majoritatea proprietarilor de locuințe nu acceptă animale de companie.

Da, dacă locuiești într-o cazare furnizată de Eastmen, camera ta este gratuită.

Da, atunci când pleci în concediu, banii de vacanță acumulați în timpul perioadei în care ai lucrat sunt plătiți în proporție cu numărul zilelor de concediu și suma acumulată în perioada de lucru.

Ai dreptul la 25 de zile de concediu plătit pe an dacă lucrezi cu normă întreagă. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să lucrezi și să acumulezi zile înainte de a-ți putea lua liber.

În perioadele în care ești plecat în vacanță și nu utilizezi camera, Eastmen continuă să acopere costurile de închiriere. Acest lucru ne permite să punem camera la dispoziție pentru alte persoane care au nevoie de cazare. Dacă vrei să îți lași bunurile în cameră în timpul absenței tale și dorești să te întorci în aceeași camera ulterior, ai opțiunea de a prelua plata pentru perioada de vacanță. Această plată este în valoare de 100 de euro pe săptămână și asigură că aceea camera rămâne rezervată exclusiv pentru tine în timpul absenței tale. În mod alternativ, dacă alegi să nu acoperi cheltuielile de închiriere pentru perioada de vacanță, te rugăm amabil să îți scoți toate bunurile personale din cameră și să Iași camera curată. Acest lucru ne va permite să pregătim camera pentru a fi utilizată de altcineva.

Acest lucru depinde de compania la care lucrezi. Înainte de a planifica și a rezerva o vacanță, trebuie să discuți cu supervizorul tău și să obții mai întâi aprobarea acestuia/acesteia. După aprobare trebuie să anunți departamentul nostru de coordonare că vei fii in concediu. Te rugăm să trimiți un e-mail la [email protected] cu numele tău și perioada de concediu, iar coordonatorii noștri o vor înregistra în baza noastră de date.

Da, dacă închiriezi o mașină Eastmen, vei primi un card de benzină pe care îl poți folosi gratuit. Dacă alegi să conduci propria mașină vei primi o indemnizație de kilometri până la serviciu și înapoi. Aceasta este fie plătită de client, fie de Eastmen, în funcție de care dintre cele 2 are o indemnizație mai favorabilă pentru tine. Regulile la client pot fi diferite în funcție de client. La Eastmen primești o alocație de kilometri de 0,19 euro cenți net pe kilometru peste 10 kilometri, dus, cu maximum 80 de kilometri dacă locuiești într-o cazare privată. Dacă locuiești într-o casă Eastmen, nu există maxim.

Da, oricine poate închiria o mașină de la Eastmen în funcție de disponibilitate. Te rugăm să trimiți un e-mail la [email protected] pentru mai multe informații și disponibilitatea actuală a mașinilor.

Poți folosi mașina Eastmen pentru călătorii private, dar numai în Olanda. Nu ai voie să folosești mașina în scopuri private în afara Olandei.

Da, este posibil. Puteți aranja acest lucru între voi.

Dacă locuiești la o distanță de maximum 15 km de locul tău de muncă și preferi să mergi cu bicicleta în loc să conduci, poți trimite un e-mail la [email protected] și solicita o bicicletă. Folosirea bicicletei pentru a merge la serviciu este gratuită, dar este supusă disponibilității. Folosirea bicicletei pentru a merge la serviciu este gratuită, dar este supusă disponibilității.

Da. Începi să acumulezi o pensie în cadrul Planului de Bază Stipp încă din prima ta zi lucrătoare. După 52 de săptămâni lucrate, vei fi înscris în Planul Stipp Plus.

Da. Pentru a deschide un cont bancar, trebuie să faci o programare (online) la banca dorită. În funcție de cât de încărcat este programul lor, unele bănci îți vor deschide un cont bancar pe loc, chiar și fără programare. Poți merge la cea mai apropiată sucursală să întrebi dacă te pot încadra în programul lor. Poți găsi o listă cu cele mai populare bănci din Olanda aici. Majoritatea băncilor vor cere să aduci BSN-ul tău și un pașaport sau card de identitate valid. Dacă este necesar, putem furniza o 'werkgeversverklaring', pe care o poți solicita prin trimiterea unui email la [email protected].

Nu, BSN-ul este un număr unic care se obține pe viață. Prin urmare, nu poate fi șters, modificat sau reînnoit.

Un BSN (burgerservicenummer în olandeză) este un număr unic de înregistrare pentru toți cei care locuiesc sau lucrează în Olanda. Un BSN este necesar atunci când deschizi un cont bancar, soliciți o asigurare de sănătate, beneficii guvernamentale sau chiar atunci când vrei să-ți iei un abonament telefonic. Angajatorul tău are nevoie de el pentru a-ți putea plăti salariul. Fără el, nu poți fi plătit. După sosirea în Olanda, departamentul nostru de coordonare îți va aranja o programare la primărie și îți va trimite prin e-mail toate detaliile acesteia. Vei primi BSN-ul după ce ai mers la programare. Va trebui să iei cu tine un pașaport valabil sau o carte de identitate națională valabilă (dacă ești cetățean UE). Pentru mai multe informații vizitează blogul nostru

DigiD este o metodă de conectare securizată care îți permite să te identifici online atunci când ai de-a face cu instituții guvernamentale, asistență medicală, instituții de învățământ sau fonduri de pensii. Poți aplica pentru aceasta gratuit în aplicația DigiD sau vizitând site-ul lor. Vei avea nevoie de BSN pentru aplicație. După o cerere completată cu succes, vei primi o scrisoare acasă cu codul de activare, în termen de 3 zile lucrătoare. Pe blogul nostru poți citi toate informațiile necesare.

Când ajungi pentru prima dată în Olanda, coordonatorii noștri te vor prelua de la aeroport sau de la stația de tren/autobuz. Te vor conduce la cazare sau la mașină, în cazul în care ai închiriat una de la Eastmen. Te rugăm să te asiguri că telefonul tău este încărcat și că îți funcționează internetul, astfel încât să poți utiliza Google Maps sau Waze pentru a naviga la cazare (nu este navigație în mașină).

Nu, atunci când pleci în vacanță trebuie să îți aranjezi singur transportul. Bineînțeles că îi poți cere unui coleg de casă să te aducă la aeroport/stația de autobuz sau poți folosi transportul public. Nu știi cum funcționează transportul public? Citește totul despre asta pe blogul nostru.

Când vii în Olanda, trebuie să iei cu tine următoarele documente:

  • un act de identitate valabil (aceasta poate fi cartea de identitate dacă ești cetățean al unei țări din Uniunea Europeană (UE) sau din Spațiul Economic European (SEE) sau un pașaport dacă nu ești cetățean al unei țări UE sau SEE. Cartea de identitate sau pașaportul trebuie să fie valabil încă cel puțin 2 luni după intrarea în Olanda
  • un cont bancar valabil pe numele tău, unde poți primi salariul în euro
  • dovada BSN-ului dacă ai deja unul. Acesta dovadă este un document care să aibă numele tău și BSN-ul pe el, spre exemplu dovada BSN-ului pe care ai primit-o de la primărie, un fluturaș de salariu vechi, un document de la organul fiscal (belastingdienst în olandeză) sau o declarație anuală de la angajatorul anterior din Olanda (jaaropgave în olandeză).

Ai putea fi eligibil să primești alocație pentru copii dacă lucrezi sau locuiești în Olanda. Trebuie să aplici pe site-ul SVB. Pot citi mai multe despre condiții aici.

Pentru a fi eligibil pentru pensia olandeză AOW, trebuie să fi locuit sau lucrat în Olanda pentru un anumit număr de ani. Dacă ai 50 de ani sau mai mult, cerința minimă este de 10 ani. Dacă ai mai puțin de 50 de ani, trebuie să fi locuit sau lucrat în Olanda cel puțin 50% din timpul dintre vârsta de 15 ani și vârsta la care atingi vârsta de pensionare AOW. Poți citii mai multe despre asta în blogul nostru.

A fi mulțumit la locul de muncă este ceva foarte important atât pentru Eastmen, cât și pentru clienții noștri. Înainte de a lua în considerare schimbarea locului de muncă, poate fi util să vorbești cu recrutorul tău despre motivele pentru care vrei să schimbi locul de muncă. Anumite lucruri pot fi rezolvate astfel încât să poți merge din nou cu plăcere la lucru. Dacă acest lucru însă nu este posibil și ești încă nemulțumit, recrutorul îți poate oferi mai multe informații cu privire la locurile de muncă disponibile și posibilitatea de a schimba locul de muncă.

Da, este posibil. Trebuie să anunți coordonatorii într-un e-mail scris la [email protected] și să le trimiți o fotografie a noului tău cont bancar cu codul IBAN și numele tău pe el. Dacă trimiți e-mailul înainte de marți, următorul tău salariu va fi trimis în noul tău cont bancar.

Contractul va fi trimis digital după ce ai finalizat procesul de onboarding, semnarea acestuia fiind ultimul pas. În mod normal, acest lucru se întâmplă înainte de a ajunge în Olanda, dar pot apărea și excepții în funcție de situația fiecăruia.

Nu, conform contractului pentru faza 1 și 2 contractul poate fi încetat de către ambele părți fără vreun document care să confirme acest lucru. Îți putem furniza o Adeverință de Angajat ca dovadă a perioadei lucrate pentru Eastmen. Te rugăm să soliciți această adeverință.

Din păcate, nici nu putem nici nu avem voie să te plătim în avans. Înainte de a veni în Olanda trebuie să ai bani suficienți pentru a-ți putea plăti cheltuielile de trai până la primirea primul salariu.

Fluturașul de salariu pe care îl primești de la noi este în olandeză. Acest lucru este cerut de legea olandeză. Am tradus însă fluturașul de salariu în engleză, română și maghiară. Poți trimite un e-mail la [email protected] pentru a solicita o copie a acestuia.

Nu, conform legislației olandeze este ilegal să îți transferăm salariul în contul altcuiva.

Salariile se plătesc săptămânal în zilele de joi, pentru săptămâna anterioară. Deci, de exemplu, în săptămâna 2 vei primi salariul pentru săptămâna 1. De obicei este nevoie de o zi lucrătoare pentru ca plățile să fie procesate, așa că a doua zi ar trebui să ai banii în contul tău bancar. În funcție de banca pe care o utilizezi și de serviciile oferite de aceasta, procesarea tranzacției poate dura mai mult. Dacă ceva nu este în regulă în ceea ce privește plata, te rugăm să dai clic pe butonul „answer not found” pentru a deschide un chat cu noi. Dacă ai o întrebare cu privire la cât timp durează procesarea transferului te rugăm să-ți contactezi banca.

Salariile se plătesc săptămânal în zilele de joi, pentru săptămâna anterioară. Deci, de exemplu, în săptămâna 2 vei primi salariul pentru săptămâna 1. De obicei este nevoie de o zi lucrătoare pentru ca plățile să fie procesate, așa că a doua zi ar trebui să ai banii în contul tău bancar. În funcție de banca pe care o utilizezi și de serviciile oferite de aceasta, procesarea tranzacției poate dura mai mult. Dacă ceva nu este în regulă în ceea ce privește plata, te rugăm să dai clic pe butonul „answer not found” pentru a deschide un chat cu noi. Dacă ai o întrebare cu privire la cât timp durează procesarea transferului te rugăm să-ți contactezi banca.

PAWW este o taxă socială suplimentară pe contul angajatorului (Eastmen) pentru a asigura o indemnizație atunci când o persoană este bolnavă sau șomeră în al treilea an. O vom deduce, dar o vom adăuga înapoi pe fluturașul de salariu mai jos. Aceasta se datorează faptului că trebuie să fie vizibilă autorităților și biroului de impozit. Eastmen plătește apoi, de asemenea, taxa către guvern.

Răspunsul nu a fost găsit?

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland