ÎNREGISTREAZĂ-TE LA MUNICIPALITATE ȘI OBȚINE UN BSN

Cel mai important motiv pentru a avea un BSN este pentru că fără el nu îți poți primi salariul în Olanda. BSN-ul este necesar și pentru alte lucruri cum ar fi deschiderea unui cont bancar, dacă soliciți o asigurare de sănătate sau beneficii guvernamentale. Străinii care locuiesc în Olanda temporar pentru a lucra se pot înregistra ca nerezidenți la una din cele 19 primării special destinate acestora. Pentru a facilita acest lucru, coordonatori noștri vor face o programare pentru tine. BSN-ul se primește pe loc, după ai mers la programare.

Alkmaar's city hall
Health insurance

2. ÎNCHEIE O ASIGURARE DE SĂNĂTATE

Asigurarea de sănătate de bază este obligatorie pentru toată lumea care locuiește sau lucrează în Olanda. Există multe companii de asigurare din care poți alege și site-uri special făcute pentru a putea compara prețurile lor și ce îți oferă. Dacă nu vrei să te ocupi de acest lucru poți opta să alegi să încheiem noi asigurarea pentru tine la Zorg en Zekerheid.

3. APLICĂ PENTRU DIGID

DigiD este un mod de a te putea identifica online pentru a putea rezolva anumite lucruri cum ar fi taxele pe venit sau cererea anumitor beneficii guvernamentale. După ce ai obținut un BSN poți aplica gratuit în aplicația DigiD sau vizitând site-ul lor.

DigiD logo
A picture of female general practitioner

4. ÎNREGISTREAZĂ-TE LA UN MEDIC DE FAMILIE

Este recomandat să te înregistrezi la un medic de familie (huisarts în olandeză) cât se poate de repede pentru că poate fi dificil să găsești un doctor de familie care acceptă pacienți noi. Aici poți găsi o listă cu medici de familie sortați pe orașe. Poți căuta și în cartea de telefon dacă scrii ‘huisarts’ și orașul în care cauți.

5. DESCARCĂ APLICAȚIA FLITSMEISTER

Dacă vei conduce în Olanda este indicat să descarci aplicația Flitsmeister. Acesta îți arată care este limita de viteză sau dacă este control pe traseul tău (traject controle în Olandeză = o zonă în care viteza ta este măsurată când intri și când ieși din ea. Dacă viteza ta medie este mai mare decât limita de viteză, vei primi o amendă, 100%).

Ai nevoie de un loc de muncă înainte de această listă to do? Aruncă o privire la posturile noastre disponibile.

Dutch highways from above

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland